13 лютого, 2010

Чи є любов після шлюбу?

Свято Святого Валентина чи День закоханих вже стало для нас мало не традиційним. Це помітно і по ажіотажу щодо вільних столиків 14 лютого і по кількості сувенірної продукції на полицях магазинів і кіосків. Для молоді і підлітків у цей день настає трепетний момент першого освідчення у коханні, анонімної любовної записки, емоцій, гормонів і поцілунків. Що стосується дорослих, то частина з ентузіазмом влаштовує собі романтичне свято, хтось для «годиться» дарує «половинці» трояндочку, а хтось відмахується від «імперіалістичного» свята…

«Чем меньше женщину мы больше, тем больше меньше она нас»

Існує такий парадокс людських стосунків: чим ближчі люди, чим тісніші і триваліші взаємини, тим легше проґавити той момент, коли ви стаєте співмешканцями замість подружжя. Час квітів-цукерок проходить, проте з’являється спільний дім і діти. Минає кілька років, а чоловік з жінкою поступово загрузають у повсякденній круговерті, побуті і клопотах. І ви перестаєте спілкуватись(!)… Обмін думками, цінностями, мріями і інтересами – такий природній на стадії вашого знайомства, - ризикує поступитись штампованим «привіт_як_справи». Тривалий погляд у очі навпроти плавно переміщується на екран телевізора.

Сімейне вогнище тому, що його треба підтримувати

Якщо в квартирі не прибирати, безлад і хаос буде зростати з кожним днем (навіть якщо намагатись не смітити). Якщо обігрівати кімнату взимку при відкритих балконних дверях – тепло не буде. Якщо за багаттям не стежити, воно згасне чи спалить ліс. І згасне. Це фізичний закон – зветься ентропією. Саме тому з крилатим висловом, що любов’ю треба займатись, важко сперечатись (і йдеться не лише про секс). Так, для того, щоб бути близькими, треба докладати зусиль. Часто, навіть більших, ніж для на здобуття прихильності.

Заповіді відновлення стосунків 1. Боріться за час, проведений разом! Варто домовитись про певний день (дні) тижня і певний час, коли чоловік і жінка належать тільки один одному і розмовляють. Відмовтесь від зустрічей в цей час з іншими, спробуйте домовитись із родичами про статус «не турбувати». Добре, якщо діти у цей час зможуть зайняти себе самі, поспати або побути з кимось іншим. Тривалість цього часу – зовсім не головне, важлива систематичність і звичка. Можна почати з однієї години раз на тиждень.

2. «Більш наполегливий» із подружжя у справі відновлення стосунків може стикнутись з опором чи навіть саботажем зі сторони «менш наполегливим». Можна буде почути, щось на зразок: «Що це ти надумав? У мене нема сил (часу, настрою). Я зайнятий і т.д.» В такому випадку варто описати свою мету (бути близькими, як раніше) і розповісти про свої почуття.

3. Трапляється, що деякі люди, часто саме чоловіки, не хочуть особливо розповідати про свої справи. Нічого страшного. Жінка може попросити: «Я розкажу, а ти послухаєш». Треба бути готовою, що перші кілька спроб супроводжуватимуться партизанським відмовчуванням «половини». Але щирість, емоційність і відкритість зазвичай мають заразний характер. Важливо не відлякати партнера прямим «залізанням у душу» і питаннями на кшталт «про що ти думаєш?»

4. Не перетворювати в вуха партнера у смітник! Близькості немає не лише там, де мовчать, але й там, де з порогу починає литися інформація про все і ні про що.

5. Утримайтесь від автоматичного роздавання порад. Часом, коли ми чуємо, що хтось розповідає про свої труднощі, нам одразу кортить висловити свою авторитетну думку, наприклад: «Та чого ти із ними панькаєшся?! Постав їх нарешті на місце!» Така «допомога» може змусити іншу сторону виправдовуватись чи захищатись. Буває (і дуже часто), що ми жаліємось просто для того, щоб бути почутими.

6. Тримайте під контролем «пожирачів часу». Все добре – в міру. Це стосується телепередач, кіно, а особливо – роботи додому, комп’ютера й Інтернету. І справді, невже так важливо бути у курсі справ однокласниці чи повідомити подробиці своїх справ читачам свого блогу, якщо це забирає час із домашньої скарбнички?

7. Створіть комфортні умови для Вашого спілкування, Вам має бути зручно і приємно знаходитись у цьому місці. Обіймайтесь частіше. Близькість тому, бо те, що близько – обов’язково доторкається :) Через тілесний контакт ми відчуваємо, що кохані поруч. А цього відчуття, на жаль, не замінить жоден телефон чи web-камера. Це первинна мова, на якій кожен із нас, новонародженим, вчився розмовляти зі світом і з найдорожчою тоді людиною – матір’ю.

8. Пам’ятайте про подарунки. Зовсім не обов’язково, щоб вони були дорогими. Знаки уваги, записки про те, як Ви скучили за коханими (а не про те, що варто купити хліба), запрошення подивитись на мальовничий захід сонця у вікні на кухні… Різні дрібнички, які пов’язують Вас зі спогадами радощів і щастя і є ключами доступу до колодязів пам’яті.

Отож, успіхів Вам у боротьбі за любов! Ура! :) 

УЗНАЙ СВОЙ СТИЛЬ - стили брачных союзов

По-быстрому: благодаря вечеринкам быстрых свиданий многие украинцы находят друзей, партнёров и даже спутников жизни

Правила зворотного зв'язку, або як не почути: "Сам дурний!"

1 коментар:

  1. Дякую за пост!
    Просто неймовірна та влучна інформація!
    Ми з чоловіком від першого дня шлюбу виробили правило "наших днів" - 1 година в день, 1 день в тиждень та 1 уікенд в місяць. :) Це правило, яке ми не порушуємо. :) Дуже допомогло будувати стосунки від першого дня шлюбу!

    Щодо нероботу над стосунками в шлюбі - нажаль правда... Відсвяткували срібне весілля бітьків. Шкода, але вони почали забути, як це - проводити романтично час удвох...
    Але ніхто ж ніхто не заважає нам, які пам'ятають, навчити їх це робити знов!
    Батьки в захваті, а все, що знадобилось від нас - букет троянд, що ми його вклали в руки батька, запрошення в ресторан та завчасно підготовлений список романтичних запитань, які вони задавали один одному, почерзі витягаючи запитання з "Коробочки запитань". :)

    ВідповістиВидалити