06 жовтня, 2010

Третя науково-практична конференція з танцювально-рухової терапії

ТАНЦЮВАЛЬНО-РУХОВА ТЕРАПІЯ:
ТАНЕЦЬ З СОБОЮ, З ЛЮДИНОЮ, ЗІ СВІТОМ!30-31 ЖОВТНЯ 2010 РОКУ м. Київ

Організатори: 

  • Українська асоціація танцювально-рухової терапії
  • Асоціація тілесно-орієнтованої терапії України
  • Київська міська клінічна психіатрична лікарня № 1
  • Центр психології танцю Світлани Ліпінської
Місце проведення: 
Київська міська клінічна психіатрична лікарня № 1, реабілітаційний центр. Вул. Фрунзе 103

Ціль проведення:
Поширення методу танцювально-рухової терапії серед фахівців, психологів, вчителів, лікарів, соціальних працівників та серед широкого кола зацікавлених у саморозвитку людей. Налагодження професійних стосунків з громадськими організаціями, реабілітаційними центрами, лікарнями, дитячими установами. 

 
Танцювально-рухова терапія (ТРТ) – це один з сучасних методів психотерапії, який використовує рух і танець як головні посередники психотерапевтичної роботи. Трт виходить з припущення, що рух і танець відображають як внутрішньопсихічну динаміку людини, так і її міжособистісний стиль спілкування. Тому зміни, які досягаються через рух і танець, ведуть також до перетворення та розвитку особистості людини, покращенню її емоційного самопочуття та більш зрілого способу побудови міжлюдських стосунків. Трт сприяє глибинному самопізнанню, висловленню та інтеграції почуттів, психо-тілесній інтеграції. Може застосовуватися у роботі з людьми різних вікових категорій, з різними формами неповносправності та різноманітними психічними розладами, як і тих осіб, що відносно здорові і зацікавлені самопізнанням та внутрішнім розвитком. Трт може використовуватися в індивідуальній та груповій роботі, у проведенні тренінгів та семінарів; як основний метод терапії, а також інтегровано з іншими методами психотерапії.

 
ТРТ у поєднанні з іншими видами психотерапії розширюють можливості один одного, дають додаткові інструменти для психотерапевтичної роботи, для пошуку нових інтегративних можливостей у роботі психологів, вчителів, лікарів та педагогів, соціальних робітників.

 
Танець та рух багатогранні, як саме життя, вони дають можливість вирішення особистісних , соціальних, психологічних, педагогічних проблем.. ТРТ працює на стику тілесно-орієнтованої музико та арт-терапії, добре поєднується з усіма видами вербальної психотерапії, але має свої самостійні напрацювання як окремий вид психотерапії.
 

Запрошуються психологи, психіатри, педагоги, тілесні та арт-терапевти, що вже застосовують танцювально-рухову терапію, арт, тілесно-орієнтовану, або будь-який метод психотерапії у поєднанні з рухом щоб поділитися своїм досвідом . А також усі бажаючі дізнатися більше про танце та творчу психотерапії, що набувають популярності серед професіоналів та тих, хто цікавиться саморозвитком.
 

Під час конференції, Українська асоціація ТРТ презентує навчальні програми:
"Базовий курс з танцювально-рухової терапії" (листопад 2010 року) та поглиблений курс "Психотерапія методом танцетерапії"

 
Формат конференції :ворк-шопи, доповіді, Збори УАТРТ, імпровізаційний "джем" 


Для участі у конференції необхідно зареєструватися:
  • для тренерів - до 20 жовтня 2010 р. (майстер-клас має включати рух, танець, роботу з тілом, або елементи творчості) доповіді - надіслати до 20 жовтня 2010 р. на адресу: ki@rullezz.com.ua
  • для участі - до 29 жовтня 2010 р.
Оплата на місці в перший день конференції. Дорога, проживання та харчування оплачується самостійно. Для іногородніх є можливість проживання у гуртожитку (50 грн)
Видається сертифікат участі у конференції від УАТРТ

 
Ми будемо багато рухатися, тож подбайте про зручний для вас одяг (мати з собою змінне взуття). 

 
Додаткова інформація на сайті: http://www.uatrt.org.ua
Для реєстрації та листування: 

  • svitlana@lipinska.com.ua (067) 401-46 25 Світлана (реєстрація тренерів)
  • ki@rullezz.com.ua (067)7847736 Катерина (доповіді та статті) 
  • irynkalu@ua.fm (067) 8401843 Ірина (рестрація участників)
Орг. внесок:
  • за участь: 150 грн.  
  • студенти стаціонару (за наявності студентського квитка) - 100 грн. 
  • члени УАТРТ - 50 грн., 
  • для тренерів: участь безкоштовна

Дещо про танець...

Про танець

Рецепт на танець. Кому допоможе танцювально-рухова терапія?

Немає коментарів:

Дописати коментар