23 лютого, 2011

Ми штовхаємось і посміхаємось, а люди у метро – ні :)

Доброго дня, шановні друзі,

Дякую усім за інтерес до методу танцювально-рухової терапії (ТРТ)! З початком підготовки курсу «Танцюй під свою дудку!» я отримала дуже багато дзвінків і листів від вас. В результаті 18 і 21 лютого з успіхом пройшли дві презентації, у яких прийняло участь 50 чоловік. При цьому реєстраційна форма скачувалась більше 90 разів, тобто не всі бажаючі змогли долучитись до нашого танцю. Сподіваюсь, у них іще буде така можливість 25 лютого, коли відбудеться перше заняття курсу!

Що ж ми робили ці півтори години?

тіло + музика + рух  = ТАНЕЦЬ
Все живе рухається, рухається у своєму власному ритмі й просторі. На скільки досліджені Вами Ваш ритм і Ваш простір? Наше тіло може як виражати, так й «накопичувати» емоції. Нагромадившись, перебуваючи у полоні в тілі, вони можуть сковувати нас, блокувати рух, заважати спонтанності й самовираженню.
Хороша розминка – добрий результат, нам слід розігріти своє тіло і фізично, й емоційно, створивши настрій для позитивного навчання і змін рухового репертуару. Адже одним із китів, на яких стоїть ТРТ – це те, що змінюючи рухи, ми можемо змінити особистість, тобто себе.

людина + партнер = ТАНЕЦЬ-дует
Щодня ми «танцюємо» танці-взаємини зі своїми близькими й рідними, начальниками й підлеглими, друзями й клієнтами. Іноді це справжній племінний танець! Це дуже різні танці, у деяких ініціатива належить нам, у деяких – ні, в одних є єдиний порив, в інших – роз'єднаність. Експерименти з танцем приносять почуття дійсного контакту, нові навички взаєморозуміння й самовираження.  

Вправа у парах, під час якої кожен по черзі закривав очі і мав можливість відчути, на скільки він може довіряти партнерові, а отже, і простору. Що легше – коли тебе ведуть і приймають рішення, чи самому контролювати ситуацію? І як прекрасно спостерігати за обличчям людини, яка тобі довірилась.

Після обговорення здобутого досвіду, група ділилась своїми відкриттями – інколи свідомий спосіб діяти суперечить бажанням, які були відкриті у тілі. Хтось зміг отримати задоволення в обох ролях, а комусь однозначно сподобалось бути  в певній ролі.

людина + група = ТАНЕЦЬ племені
Група розділилась на два племені, кожне з яких готувало для іншого свій танець вогню. Окрім розвитку творчості, усі мали змогу відчути свої лідерські якості, способи прийняття рішень у груповій взаємодії. До речі, ви замислювались, чому у всіх культурах світу танцю належать почесні ролі? Роль ритуалу – танець супроводжує найважливіші етапи життя: народження, дорослішання, одруження, смерть. Танець викликає дощ, приносить урожай й удачу на полюванні. Роль оздоровлення – сибірські, африканські й мексиканські шамани танцюють, щоб вилікувати й принести здоров'я. На заняттях можливо навчитися переборювати складні  моменти нашого життя й зціляти свої душі й тіла.

P.S.: один із учасників влучно сказав: «Було таке, що ми тут штовхались, але всі були усміхнені! А ось в метро всі штовхаються зовсім з іншим виразом обличчя». І я ще раз усвідомила силу танцювально-рухової терапії – ми можемо бути добрішими, радісними і повернути собі віру у інших людей, які також мають десь глибоко у серці маленьку дитину, яка весь час готова сміятись, бавитись і бути щасливою :)

P.P.S: іще є 9 вільних місць для участі у групі «Танцюй під свою дудку!». Група закрита, тобто після того, як вона сформується 25.02, потрапити до нас буде не можливо. Хочете змін? Зголошуйтесь зараз :) 

Нижче - фотоальбоми, клікнувши по них мишкою, ви зможете їх переглянути.

Презентація курсу ТРТ "Танцюй під свою дудку!" 18.02.2011
і
Презентація курсу ТРТ "Танцюй під свою дудку!" 21.02.2011

Немає коментарів:

Дописати коментар